Luontopolut


TULLINIEMEN LUONTOPOLKU
Tulliniemen luontopolku johtaa Suomen eteläkärkeen, salpausselän alkupisteeseen, missä Saaristomeren ja Suomenlahden tyrskyt sekoittuvat.
Pituus 6.7 km. Varustaudu hyvillä kengillä.
Parkkialue on Tulliniemen vapaasataman portilla ja se on maksuton.
Kartta luontopolun lähtöpisteeseen. Kartta parkkialueelle.

RAKKAUDENPOLKU
Noin 1,5 km pitkä kävelyreitti on aikamatka 1800-luvun loppupuolelle, jolloin Rakkauden polku rakennettiin kylpylävieraille.
Pituus n. 1.5 km. Reitti kulkee sekä kalliolla että metsässä
Parkkialue Hangon Casinon kupeessa
Kartta Rakkaudenpolulle

TVÄRMINNEN LUONTOPOLKU
Luontopolku kiertelee Tvärminnen kylän lähiympäristön monipuolisessa luonossa. Polun varrella on useita harvinaisia tai uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja, joista useat ovat rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla. Tvärminnen kasvit ovat kauneimmillaan kukkiessaan omalla kasvualueellaan.
Pituus n. 3 km. Reitti on merkitty maastoon, puihin ja pylväisiin valkoisilla merkinnöillä. Liikkuminen on sallittua ainoastaan jalan.
Katso luontopolun kartta tästä
Jätä auto tähän Tvärminnentien ja Juhani Ahon tien risteyksessä on pysäköintialue.

PEIKONPOLKU FURUNÄS
Lånbodauddenin ja Furunäsin alueella kiertelevä luontopolku, jonka varrella ovat pähkinäpuulehto, luonnonhiekkaranta ja paljon muuta. Furunäsin päässä on laavu ja nuotiopaikka.
Pituus n. 1.5 km
Alueen kartta tässä

TULLINIEMEN DYYNIT ETELÄRANTA
Tulliniemen etelärannalla on suojeltu dyynialue, jossa dyynien päällä kulkee vartavasten tehty lankkupäällysteinen maisemapolku. Polku soveltuu myös huonosti liikkuville. Toki parkkipaikalta on kävelymatkaa n. 600m päällystetyn polun alkuun.
Pituus n. 1.5 km
Paikan sijainti
Auton voi jättää tänne